Počítač mi hovorí, že moja jednotka C je plná alebo má nedostatok miesta

Pôvodný obsah: computerhope.com
Nasledujúce časti uvádzajú možné dôvody, prečo váš operačný systém zobrazuje upozornenie na nedostatočný priestor na disku. Odporúčame, aby ste si prečítali, ako nájsť najlepšie riešenie pre váš problém.

Vyčistite pevný disk

Z väčšej časti, ak váš počítač hovorí, že nemáte miesto na disku, to je presne ten prípad. Hovorí sa, že to, čo používa priestor a ako ho znovu uvoľniť, nie je vždy jasné. Najlepšie miesto na začiatku návštevy našej stránky je opätovné získanie priestoru na pevnom disku.

Chyba pevného disku

Pomôcky diskových jednotiek, ako je napríklad program Windows ScanDisk, označujú časti pevného disku ako zlé, ak sa pri skenovaní vyskytnú chyby. Tieto časti sú označené ako nevhodné na ukladanie údajov a budú považované za rovnaké ako “použité miesto”, aj keď sú prázdne.
V systéme Microsoft Windows spustite program ScanDisk zaškrtnutím možnosti Skenovať a pokúsiť sa o obnovenie chybných sektorov. Ďalšie informácie nájdete na našej stránke pomoci ScanDisk.

Nákup ďalšieho úložného priestoru

Ak zistíte, že sa často vyskytuje miesto na disku alebo odporúčania v predchádzajúcej časti nepomohli vyriešiť váš problém, môžete do počítača pridať viac miesta na disku. Môžete tiež zvážiť výmenu existujúceho pevného disku za väčší.

Pridávanie iného pevného disku

Nákup druhého pevného disku alebo disku SSD vám prinesie ďalšie úložisko bez nutnosti vymazať alebo skopírovať obsah existujúceho pevného disku. Existujú interné aj externé pevné disky.

Nahradiť aktuálny pevný disk

Ak je váš pevný disk menej ako 100 GB, môžete zvážiť jeho nahradenie jednou vyššou kapacitou. Bohužiaľ, ak sa rozhodnete urobiť, musíte znova nainštalovať operačný systém a všetky programy znova, rovnako ako zálohovať existujúce súbory.

Pridaj komentár