Ako zmeniť medzi malými a veľkými písmenami

Pôvodný obsah: computerhope.com
Na prepínanie medzi malými a veľkými písmenami na počítači, smartfóne, tablete a iných počítačových zariadeniach je možné použiť niekoľko metód. Nižšie uvádzame jednotlivé spôsoby zmeny textu.

Zmeňte malé písmená na veľké písmená v počítači

Pri písaní môžete upraviť prípad akéhokoľvek textu stlačením tlačidla Caps Lock alebo klávesu Shift. Ak potrebujete zmeniť text, ktorý už bol napísaný, preskočte na sekciu premeny puzdra.

kapitalizujte všetko, čo je napísané

Klávesom Caps Lock je prepínacie tlačidlo, čo znamená, že keď je stlačené, všetko, čo zadáte, bude v UPPERCASE, kým nestlačíte znovu tlačidlo Caps Lock. Ak chcete zadať všetky veľké písmená, je možné použiť tlačidlo Caps Lock. Majte však na pamäti, že v mnohých situáciách je zapísanie do všetkých čiariek zlé etikety.

Zvýšte jeden pojem písmenami naraz

Ak chcete jedenkrát písmená zmeniť, stlačte a podržte ľavé alebo pravé tlačidlo Shift a potom stlačte písmeno, ktoré chcete kapitalizovať. Použitie klávesu Shift je najbežnejšou metódou vytvárania veľkého písmena v počítači.

Zmena medzi malými a veľkými písmenami na smartfóne alebo tablete

V prípade chytrých telefónov a tabletov nie je k dispozícii žiadne tlačidlo Caps Lock alebo kláves Shift. Na veľké alebo veľké písmená na týchto zariadeniach stlačte šípku hore na klávesnici na obrazovke a potom písmeno, ktoré chcete kapitalizovať.

Obrázok vpravo je príkladom klávesnice Apple iPhone na obrazovke s tlačidlom šípky Caps up v čiernej farbe, ktorá naznačuje, že je aktívna.
Tip: Ak chcete zadať všetky čiapky na telefóne alebo tablete, dvakrát klepnite na šípku nahor. Ak to urobíte správne, šípka má podčiarknutie a zostane aktívna, až kým nebude znova klepnutá.
Ak potrebujete zmeniť text, ktorý už bol napísaný, preskočte na sekciu prevodu časti prípadu.

Zmena prípadu na Chromebooku Google

Ak používate jeden list naraz, Chromebook Google funguje ako všetky ostatné počítače. Stlačte a podržte ľavé alebo pravé tlačidlo Shift a zároveň pokračujte podržaním klávesu Shift stlačte písmeno, ktoré chcete prekryť. Použitie klávesu Shift je najbežnejšou metódou vytvárania veľkého písmena v počítači.

Kde sa Chromebook Google Chrome líši od ostatných klávesníc, je kľúč vyhľadávania, ktorý nahrádza tlačidlo Caps Lock tak, ako je znázornené na obrázku.
Ak chcete zapnúť alebo vypnúť funkciu Caps Lock v Chromebooku Google, stlačte zároveň klávesy Alt a Search Key.
Ak potrebujete zmeniť text, ktorý už bol napísaný, preskočte na časť premeny.

Ako konvertovať text, ktorý už bol zadaný

Existujú aj niektoré programy, ktoré podporujú možnosť zmeniť text, ktorý už bol napísaný. Napríklad v programe Microsoft Word môžete zvýrazniť text a stlačením klávesovej skratky Shift + F3 prepínať medzi malými písmenami, veľkými a správnymi písmenami. Kliknite na odkaz nižšie pre program, ktorý chcete previesť prípad.
Tip: Pomocou nášho textového nástroja môžete previesť ľubovoľný text z veľkých na malé.

Pridaj komentár