Kroky v prevencii krádeží počítača alebo robiť to menej bolestivé

Pôvodný obsah: computerhope.com
Nižšie je uvedený krátky zoznam odporúčaní, ktoré nielen pomôžu chrániť notebook pred krádežou, ale aj pomáhajú odstrániť stres, ak sa stane, že bude ukradnutý.

Protect

Sledujte dôležité údaje

Zapíšte sériové číslo počítača a číslo modelu, telefónne číslo podpory a všetky ďalšie užitočné informácie o počítači a uložte tieto informácie do súborov. Uchovávajte príjmy vášho počítača a pridruženého zariadenia. Tieto informácie vám pomôžu, keď potrebujete hlásiť prenosný počítač ako ukradnutý.

Grafovať informácie o kontaktoch a odmenách

Na gravírovanie alebo na notebooku vložte nálepku s telefónnym číslom s odmenou okolo 250 dolárov za vrátenie notebooku, ak stratíte. Často veľa zlodejov nemôže získať viac ako to na čiernom trhu a môže vás zavolať, aby ste ho späť predávali.

Nenechávajte ho vonku

Nikdy nechajte svoj laptop vonku, to platí predovšetkým vtedy, keď je laptop vo vašom aute. Ak necháte svoj laptop sám o sebe aj na chvíľu, je to jednoduchý cieľ, aby niekto mohol chytiť, keď sa nepozeráte.

Použite zámok na notebook

Ak používate prenosný počítač v kaviarni, práci, škole alebo mimo domova, priložte ho k zámku. Väčšina notebookov dnes podporuje zámok Kensington, ktorý vám môže pomôcť zabrániť tomu, aby ste ho zabránili, ak od neho odídete. Ak nie je k dispozícii zámok Kensington, spoločnosti Compucage, Kensington a Targus ponúkajú ďalšiu ochranu a zámky.

Udržujte oči otvorené na letisku

Ak si so sebou vziať svoj laptop do lietadla, pozorne ho pozorujte. Zvlášť keď musí nechať vaše ruky prejsť detektorom kovu. Zlodeji môžu využiť túto príležitosť, aby si vzali váš laptop.

Používajte služby ochrany notebooku

Skontrolujte, či váš počítač má TheftGuard alebo iný bezpečnostný systém, ktorý môže byť povolený. Ak nie, zvážte alternatívny program. Vybrali sme niekoľko týchto programov do nižšie uvedených služieb, ktoré pomáhajú sledovať a chrániť.

Odstráňte stres

Zálohujte dôležité údaje

Udržujte často externé zálohovanie všetkých dôležitých údajov. Získanie dôležitých údajov na disku CD alebo inom disku, ktorý nie je súčasťou počítača, vám môže ušetriť veľa času a bolesti, ak váš počítač zmizne.

Ochrana heslom

Vytvorte heslo pre zavádzanie v nastavení CMOS, aby váš počítač pred zavádzaním vyžiadal heslo.

Chráňte heslá

Použite dobrého správcu hesiel na ukladanie a šifrovanie hesla a ďalších prihlasovacích informácií. Veľa ľudí dá prihlasovacie informácie do textového súboru, ktorý si môže prečítať osoba, ktorá ukradla notebook.

Šifrovať citlivé údaje

Ak máte dôležité informácie alebo informácie, ktoré by ste chceli zachovať ako dôverné, nezabudnite šifrovať alebo chrániť tieto údaje.

Služby ochrany a sledovania

Existujú desiatky online služieb, ktoré môžu pomôcť chrániť váš počítač a v prípade, že sú ukradnuté, pomôžte ho nájsť. Nižšie je uvedený zoznam niektorých z týchto spoločností v abecednom poradí.

Pridaj komentár