Systém Windows zastaví chybu KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Pôvodný obsah: computerhope.com
Pred určením príčiny tejto chyby musíte určiť výnimku. Tri spoločné kódy výnimiek sú:


0x80000002 STATUS_DATATYPE_MISALIGNMENT.
Bola vysvetlená nesprávna referencia údajov.
0x80000003 STATUS_BREAKPOINT.
Zrušovací bod alebo ASSERT sa vyskytli, keď nebol do systému pripojený žiaden ladicí program jadra.
0xC0000005 STATUS_ACCESS_VIOLATION.
Vyskytol sa narušený prístup k pamäti. Parameter 4 (vyššie) je adresa, ktorej sa vodič pokúsil získať prístup.
Kompletný zoznam kódov výnimiek sa nachádza v súbore ntstatus.h v adresári inc balíka Windows Driver Kit.

Základné riešenie problémov a riešenie

Na základnej úrovni by ste mali začať s týmito základnými krokmi na riešenie problémov.
Ak problém nie je vyriešený, skúste porovnať ľubovoľný nedávno nainštalovaný hardvér so zoznamom testovaných produktov systému Windows Marketplace, aby ste si overili, či je kompatibilný s vašou verziou systému Windows.
Ak je chybný ovládač zariadenia, môže byť potrebné, aby ste sa dostali do prostredia bezpečného režimu stlačením klávesu F8 na klávesnici pri spustení počítača (pred vstupom do systému Windows). Zvoľte v pohotovostnom režime núdzový režim, keď je zobrazený. V núdzovom režime môžete odstrániť chybný ovládač zariadenia a reštartovať počítač. Pokračujte inštaláciou aktualizovaného ovládača, ak je k dispozícii.
Môžete tiež skontrolovať systémový denník v prehliadači udalostí a zistiť, či sa vyskytli nejaké chybové hlásenia. Tieto chybové správy môžu pomôcť identifikovať zdroj problému.

Komplexné riešenie problémov

Ak vyššie uvedené riešenia problém nevyriešia, je možné vykonať ďalšie komplexnejšie kroky na riešenie problémov. Tieto kroky zahŕňajú prístup k sledovaniu stohu, aby ste určili príčinu problému.
Ak chcete získať stopu zásobníka, postupujte nasledovne:

  • Vykonajte príkaz kb (Display Stack Backtrace) na zobrazenie parametrov v stopovej súprave. Vyhľadajte volanie na NT! PspUnhandledExceptionInSystemThread.
  • Prvý parameter vo výzve odkazuje na štruktúru, ktorá obsahuje prídavné ukazovatele k výpoveďu okrem: Vykonajte príkaz dd (Zobrazenie pamäte) na adrese na získanie a zobrazenie príslušných informácií.
  • Vykonajte príkazy .exr (Display Exception Record) a .cxr (Display Context Record) pomocou dvoch hodnôt získaných v predchádzajúcom kroku ako argumenty pre príkazy.
  • Po vykonaní príkazu .cxr použite príkaz kb na zobrazenie stopy zásobníka na základe údajov kontextu. Trasová zostava naznačuje, kde sa vyskytla neošetrená výnimka.
  • Ak nemôžete nájsť volanie v kroku 1, vyhľadajte ntoskrnl! KiDispatchException. Pomocou adresy rámčeka zachytenia (tretí parameter) spustite príkaz .trap (zobrazenie trapového rámca), aby ste nastavili kontext registrov na príslušnú hodnotu pre spustenie stopových zostáv a ďalších príkazov.

    Pridaj komentár