Ako opraviť chybu bez vstupného signálu

Pôvodný obsah: computerhope.com
Ak monitor počítača zobrazuje chybové hlásenie “Žiadny vstupný signál”, postupujte podľa krokov uvedených nižšie.

Tip: Tento dokument slúži na riešenie problémov so správou “žiadny vstupný signál” pri pripojení monitora k stolnému počítaču. Ak používate prenosný počítač, pozrite si naše kroky týkajúce sa pripojenia monitora k prenosnému počítaču.
Poznámka: Ak sa chcete pripojiť k televízoru, pozrite si našu stránku o pripojení počítača k televízoru alebo projektoru.

Počítač nepodáva signál

Skontrolujte, či je počítač napájaný. Ak sa počítač vypol, nebude vysielať signál a spôsobí hlásenie “žiadny vstupný signál”.

Monitor nie je správne pripojený

Skontrolujte, či je monitor správne pripojený na zadnej strane monitora, ako aj na zadnej strane počítača. Video kábel monitora sa pripája k zadnej strane počítača pomocou konektora VGA alebo konektora DVI. Nasledujúce obrázky sú príkladom kábla VGA a konektorom na grafickej karte.

Ak sa zdá, že monitor je správne pripojený, skontrolujte, či nie je kábel monitora uvoľnený odpojením kábla od zadnej časti monitora a potom opäť pripojte kábel. Je tiež dobrý nápad, aby kábel tam a späť, aby sa ubezpečil, že to nie je len voľné.
Tip: Pri odpojovaní kábla sa presvedčte, či nie je ohnutý žiadny káblový kolík preskúmaním konca kábla. Ak sú niektoré káblové kolíky ohnuté alebo zlomené, kábel môže byť chybný a mal by byť vymenený.
Potom odpojte kábel monitora od zadnej strany počítača a potom ho znovu pripojte. Pri pripájaní kábla k počítaču skontrolujte, či je pripojenie kábla tesné. S konektorom typu VGA, ako je ten, ktorý je znázornený vyššie, tento kábel má skrutky, ktoré sa dajú utiahnuť, aby konektor na mieste držal.
Tip: Niektoré počítače môžu mať zabudované video, ako aj rozšírenú grafickú kartu. Pri práci s týmto typom počítača budete mať dva rôzne pripojenia pre váš monitor na zadnej strane počítača. Ak uvidíte viac ako jeden konektor VGA alebo DVI a monitor nefunguje, skúste iný konektor.

Vybratý nesprávny vstup

Niektoré novšie monitory sú schopné pripojiť sa k počítaču pomocou konektora VGA alebo DVI. Pre tieto typy monitorov je potrebné použiť správny výber vstupov. Prístup k nastaveniam na monitore použite tlačidlá na prednom alebo dolnom okraji monitora. Vyhľadajte možnosti výberu typu použitého konektora, či už VGA alebo DVI, a vyberte správny vstup, ktorý sa má použiť na pripojenie vášho monitora k počítaču.

Zlý hardware

Ak sa zdá, že pripojenie je správne, monitor alebo grafická karta sú zlé. Je tiež možné, že základná doska v počítači je chybná, čím zabraňuje tomu, aby sa signál dostal na grafickú kartu a monitor. Ak chcete otestovať, aký komponent je zle, pripojte iný monitor k počítaču alebo pripojte monitor k inému počítaču. Odporúčame testovanie základnej dosky aj na akékoľvek problémy.
Tip: Ak sa domnievate, že vaša grafická karta je zlá a váš počítač má integrované video, musí byť základná doska vymenená. Môžete tiež nainštalovať novú grafickú kartu namiesto nahradenia základnej dosky.

Počítač neoznamuje

Overte, či počítač prechádza procesom POST a že sa začína. Správa “Žiadny vstupný signál” sa niekedy môže objaviť, ak proces POST v prípade zlyhania a počítač sa nedá spustiť.
Ak proces POST zlyhá a počítač sa nespúšťa, je možné, že by základná doska mohla byť chyba. Krátke v základnej doske alebo zlý kondenzátor sú bežné príčiny pre základnú dosku počítača, aby neprešla procesom POST.

Monitor pracuje na chvíľu, potom stráca signál

Ak monitor funguje na chvíľu, potom prestane fungovať a zobrazí sa správa “Žiadny vstupný signál”, monitor sa môže prehriať. V prípade prehriatia monitor prestane fungovať, aby sa pokúsil zabrániť ďalšiemu poškodeniu.
Upevnenie monitora, ktorý je prehriaty, vo všeobecnosti nestačí. Náklady na opravu budú pravdepodobne vyššie ako náklady na nákup nového monitora. Z tohto dôvodu odporúčame nahradiť monitor prehriatia.

Pridaj komentár