Ako môžem na svojom počítači uložiť súbor PDF online?

Pôvodný obsah: computerhope.com
Súbory PDF možno prezerať na veľkom množstve zariadení a internetových prehliadačov, avšak kroky na ich ukladanie nie sú rovnaké. Tieto všeobecné pokyny vám pomôžu uložiť prevzatý súbor PDF na väčšinu typov médií.

Poznámka: Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zaistiť, že máte v počítači nainštalovaný program na čítanie súborov PDF. Spoločnosť Adobe má na svojej webovej stránke bezplatný čitateľ.

Uloženie PDF z webovej stránky

  • Kliknite na odkaz alebo ikonu predstavujúcu súbor PDF. V závislosti od vášho internetového prehliadača a nastavení pre program čítačky PDF sa môže súbor PDF automaticky prevziať a otvoriť vo vašom prehliadači. Ak sa zobrazí výzva na otvorenie alebo uloženie súboru PDF, preskočte na krok 4.
  • Keď presuniete kurzor myši nad dokument, mal by sa objaviť malý panel s nástrojmi. Panel s nástrojmi sa často nachádza v pravom hornom alebo pravom dolnom rohu stránky.
  • Po umiestnení panela s nástrojmi kliknite na ikonu, ktorá vyzerá ako počítačová disketa alebo šípka smerom dole, aby ste uložili súbor PDF. Ak panel s nástrojmi nie je viditeľný, pozrite sa do ponuky Súbor prehliadača pre možnosť Uložiť ako alebo Uložiť ako. (Stlačením klávesu Alt zobrazíte panel s ponukami, ak je skrytý.) Môžete tiež kliknúť pravým tlačidlom na dokument a vybrať Uložiť ako pre uloženie súboru PDF.
  • Zobrazí sa okno s výzvou na zadanie miesta, v ktorom chcete uložiť súbor. Výber možnosti plochy umožňuje ľahšie nájsť súbor PDF neskôr.
  • Ak chcete, môžete súbor v tomto okamihu premenovať. Ak nie, preskočte tento krok.
  • Kliknutím na tlačidlo Uložiť alebo Ok uložte súbor PDF.
  • Tip: Môžete vyskúšať tieto kroky pomocou nášho príkladu PDF odkazu.
    Poznámka: Niektoré prehliadače otvárajú súbory PDF bez ich sťahovania. Ak sa vám nezobrazí ikona disku, namiesto toho vyhľadajte možnosť Stiahnuť. Po stiahnutí súboru sa zobrazí možnosť uloženia.

    Uloženie PDF priamo z čítačky

    Ak je súbor PDF už otvorený v programe na čítanie PDF alebo je vyplnený formulár PDF, mali by ste tento súbor uložiť do programu. Napríklad v programe Adobe Reader je ikona počítačovej diskety k dispozícii na paneli s nástrojmi umiestneným v hornej časti okna programu, ako je znázornené na obrázku vpravo. Kliknutím na túto ikonu sa súbor uloží.

    Vytlačte dokument PDF na vytvorenie a uloženie nového súboru PDF

    Ak nemôžete nájsť možnosť uloženia, môžete tiež vyskúšať tlač dokumentu PDF pomocou programu CutePDF, ktorý vytvorí nový súbor PDF, ktorý môžete uložiť do počítača.

    Pridaj komentár