Monitor počítača sa náhodne vypne

Pôvodný obsah: computerhope.com
Existuje niekoľko možných dôvodov, prečo by sa monitor náhodne vypol. Niektoré z dôvodov sa týkajú monitora, zatiaľ čo iné súvisia s počítačom.

Tip: Ak monitor zostáva zapnutý, ale stratí signál (napr. Indikátor napájania prechádza zo zelenej na oranžovú), je to takmer vždy problém s počítačom, a nie s monitorom. Ak kontrolka napájania monitora zhasne, je s monitorom takmer určite problém.
Poznámka: Ak ste odchádzali z počítača a monitor vypína, ale prebudí sa, ak kliknete na tlačidlo myši alebo stlačíte kláves na klávesnici, monitor sa vypne kvôli funkciám správy napájania.

Prehriatie monitora

Jedným z dôvodov, prečo by sa monitor mohol vypnúť, je to, že sa prehrieva. Ak sa monitor prehrieva, vypne sa, aby nedošlo k poškodeniu vnútorného obvodu. Príčiny prehriatia zahŕňajú tvorbu prachu, nadmerné teplo alebo vlhkosť alebo zablokovanie vetracích otvorov, ktoré umožňujú únik tepla.
Ak sa monitor prehrieva, je najlepšie odpojiť monitor a nechať ho úplne vychladnúť. Potom, ak máte konzervovaný vzduch (antistatický, pre elektroniku), pokúste sa vyfúknuť akýkoľvek prach, ktorý môže byť vnútri krytu monitora. Ak je miestnosť, kde sa monitor používa, veľmi horúci, nájdite spôsob, ako ju ochladiť, a to buď zapnutím ventilátora alebo klimatizácie. Pred opätovným použitím monitora počkajte, kým miestnosť nevychladne.
Ak používate starší monitor CRT, vylepšenie na novší plochý displej vyrieši mnohé problémy súvisiace s teplom v horúcom prostredí.

Voľný kábel

Aj keď to nie je bežné, ak je napájací kábel uvoľnený a nie je bezpečne pripojený k zadnej strane monitora, môže spôsobiť stratu napájania, čo spôsobí vypnutie monitora. Skontrolujte, či je napájací kábel pevne na mieste na zadnej strane monitora. Je tiež možné, že napájací konektor na monitore bude chybný a nebude dostatočne napájaný zo sieťovej šnúry. V tomto prípade je zvyčajne najlepšie nahradiť monitor namiesto jeho opravy.

Nesprávny monitor

Ďalším dôvodom, prečo by sa monitor mohol vypnúť, je z dôvodu poruchy v obvode. Môže dôjsť k skratovaniu v kábloch alebo k poruche v obvode, čo spôsobí čierny obraz alebo spôsobí, že sa monitor úplne vypne. V takomto prípade nemusí byť veľa iného ako zakúpenie nového náhradného monitora. Monitory zvyčajne nie sú ekonomicky opravené, pretože náklady na opravy môžu byť vyššie ako cena nového monitora. Mohli by ste priniesť monitor do počítačovej opravovne, aby ste ho pozreli, ale pravdepodobne vám odporučí aj výmenu monitora.

Problém s grafickou kartou alebo základnou doskou

Ak monitor zostane zapnutý, ale stratíte video signál, je to pravdepodobne problém s grafickou kartou alebo základnou doskou v počítači. Počítač, ktorý sa náhodne vypne, môže byť tiež problémom s prehriatím počítača alebo grafickej karty alebo poruchou s grafickou kartou.
Ak je grafická karta známy ako dobré video alebo ak je grafická karta na základnej doske, môžu sa vyskytnúť aj problémy so základnou doskou. Vypnutý kondenzátor alebo iné poškodené komponenty na základnej doske môžu spôsobiť vypnutie počítača alebo monitora.

Pridaj komentár