Ako upraviť alebo premenovať súbor iba na čítanie

Pôvodný obsah: computerhope.com
Ak chcete aktualizovať súbor alebo zmeniť jeho názov, súbor nemôže byť len na čítanie. Ak sa pokúšate upraviť súbor, ktorý je iba na čítanie, môžete vyskúšať nasledujúce možnosti, aby ste túto funkciu zakázali a umožnili editáciu súboru.

Zatvorte všetky ostatné programy

Keď program otvorí súbor, môže súbor uzamknúť alebo nastaviť súbor ako iba na čítanie. Overte, či viac programov nepoužíva ten istý súbor zatvorením všetkých ostatných otvorených programov a okien a potom znova uložte súbor.

Odstráňte atribút iba na čítanie

Niektoré súbory iba na čítanie je možné zmeniť tak, aby umožňovali úpravy odstránením atribútu iba na čítanie v vlastnostiach súborov.

  • Kliknite pravým tlačidlom na súbor a vyberte položku Vlastnosti.
  • Zrušte začiarknutie políčka iba pre čítanie a kliknite na tlačidlo OK.
  • Ak je atribút “Len na čítanie” odstránený, súbor by mal byť teraz upraviteľný.
  • Uložiť novú kópiu súboru

    Niekedy môže byť súbor nastavený ako iba na čítanie kvôli skrytému nastaveniu a nie kvôli atribútu iba na čítanie. Môžete uložiť novú kópiu súboru a odstrániť nastavenie iba na čítanie v súbore.

  • Otvorte súbor iba na čítanie.
  • Použite možnosť Uložiť alebo Uložiť ako v softvérovom programe, ktorý sa používa na zobrazenie súboru na uloženie novej kópie súboru. Uistite sa, že ste uložili novú kópiu súboru ako iný názov súboru ako pôvodný.
  • Zatvorte súbor iba na čítanie, potom otvorte novú kópiu súboru a skúste upraviť obsah súboru a uložiť ho, aby ste zistili, či bolo odstránené nastavenie len na čítanie.
  • poškodený súbor

    Ak vyššie uvedené návrhy nefungujú, súbor, ktorý sa pokúšate upraviť, môže byť poškodený, čo zabraňuje možnosti jeho úpravy. Skúste reštartovať počítač a opätovne otvoriť súbor, aby ste sa uistili, že iný program neuzavrel súbor. Ak súbor ešte neotvorí súbor, bude potrebné ho obnoviť zo zálohy, prevziať znova alebo znovu vytvoriť originálny spisovateľ, aby tento problém vyriešil.

    Pridaj komentár