Ako nainštalovať počítačový procesor

Pôvodný obsah: computerhope.com

Skôr než začnete

Ak chcete nainštalovať nový procesor do stolného počítača, prezrite si každú sekciu a postupujte podľa krokov uvedených na tejto stránke.

  • Napíšte dôležité informácie z procesora, ako je napríklad číslo modelu, sériové číslo a špecifikácie.
  • Uistite sa, že ste oboznámení s ESD a jeho možnými nebezpečenstvami.
  • Pri fyzickej inštalácii procesora skontrolujte, či je počítač vypnutý a či je napájanie odpojené.
  • Odstrániť predchádzajúci procesor

    Ak je procesor už nainštalovaný v počítači, musí sa odstrániť, kým sa nedá pridať nový procesor.
    Ak je procesorom socket procesor a má priložený chladič, musí sa najskôr odstrániť predtým, než sa môže procesor odstrániť. Väčšina zásuvných chladičov má drôt na napájanie ventilátora, najskôr ho odpojte. Ďalej by ste si mali všimnúť klipy na každom bočnom procesore, ktorý ich drží na svojom mieste. Ak stlačíte väčší koniec spony a potom kĺb odvrátite od procesora, uvoľníte jeden koniec spony a umožníte odstránenie chladiča.
    Po odstránení chladiča zásuvky, ak je váš procesor procesorom ZIF, odstráňte procesor zásuvky umiestnením malého ramena na jednu stranu procesora. Rameno je malá kovová tyč a pohybom lišty z vodorovnej do zvislej polohy sa uvoľní procesor.
    Ak je váš procesor procesor LIF, potrebujete nástroj na odstránenie procesora a čipu. Ak pridávate nový procesor, je pravdepodobné, že tento nástroj je súčasťou procesora. Ak nie, môžete ho zakúpiť v miestnom počítačovom obchode alebo v obchodnom obchode. Umiestnite tento nástroj medzi procesor a zásuvku a jemne vyčistite procesor zo zásuvky a postupujte trochu na každej strane procesora naraz. Ak to robíte, dávajte pozor, aby ste neviazali ani neporušili kolíky.
    Ak je váš procesor slotový procesor, chladič nemusí byť odstránený a vo väčšine prípadov ho nemožno odstrániť. Ak chcete odstrániť procesor slotu, vyhľadajte dve karty na oboch stranách procesora. Presuňte tieto otvory do vonkajšej polohy a procesor by sa mal dať odstrániť vertikálnym vytiahnutím.

    Nainštalujte procesor

    Keď v počítači nie je aktuálne nainštalovaný žiaden procesor, postupujte podľa pokynov uvedených nižšie na inštaláciu procesora.

    Socket procesor

    Ak inštalujete procesor ZIF soketu do počítača, začnite najprv posunutím kovového ramena umiestneného na jednej zo strán zásuvky do zvislej polohy. Ďalej skontrolujte hornú časť procesora, ktorá by mala mať malý bod v jednom z rohov. Táto bodka označuje, kde je kolík jedna umiestnená na spodnej strane procesora. Potom preskúmajte zásuvku na základnej doske. Zásuvka by mala mať chýbajúci otvor alebo by mala mať 1 indikačný kolík. Umiestnite procesor tak, aby zodpovedal pin1 a hole1 a potom umiestnite procesor dole.
    Ak je správne umiestnený, teraz keď pohybujete kovovým ramenom do dolnej alebo vodorovnej polohy, mal by pevne pripojiť procesor.
    Ak inštalujete procesor socket LIF, najskôr skontrolujte hornú časť procesora a nájdite kolík jeden, ktorý sa nachádza s malou bielou bodkou. Akonáhle je jeden pin umiestnený, pozrite sa na soket a umiestnite kolík jeden na zásuvku na základnej doske. Pin jeden na zásuvku bude umiestnený buď hľadaním chýbajúcej dierky na samotnej zásuvke alebo hľadaním malého vedľa jedného zo štyroch rohov.
    Po správnom zarovnaní kolíkov mierne zatlačte procesor do zásuvky, kým nie je pevne pripojený.

    Slot Processor

    A nakoniec, ak inštalujete slotový procesor, najprv posuňte výčnelky na každej strane držiakov do vonkajšej polohy. Potom nainštalujte procesor stlačením procesora do otvoru. Po úspešnom nainštalovaní do zátvoriek by mali dve zarážky zapadnúť na svoje miesto.

    Použiť tepelnú zmes

    Tepelné mazivo je špeciálna zmes, ktorú môžete nalepiť na povrch CPU pred pripojením chladiča. Pomáha odvádzať teplo z procesora a do umývadla a môže znížiť teplotu vášho procesora.

    Pripojte chladič

    Po úspešnom nainštalovaní procesora a pri použití tepelnej zmesi pripojte chladič počítača k procesoru.
    Poznámka: Užívatelia, ktorí majú socket procesor, pripevňujú klip chladiča, aby nedošlo k poškriabaniu dosky s klipom. Pri montáži držiaka chladiča na plastovú svorku dávajte pozor, pretože ak sa na plastovú svorku pôsobí príliš veľký tlak, rozbije sa.
    <H2> Riešenie problémov </ h2>

    Tipy na nákup a pomoc

    .

    Pridaj komentár