Ako nainštalovať napájanie počítača

Pôvodný obsah: computerhope.com
Ak chcete nainštalovať napájací zdroj do počítača, postupujte podľa krokov a pokynov uvedených nižšie.

Skôr než začnete

  • Napíšte dôležité informácie z hornej alebo dolnej časti napájacieho zdroja, napríklad číslo modelu, sériové číslo a špecifikácie (napr. napätie a watty).
  • Uistite sa, že ste oboznámení s ESD a jeho možnými nebezpečenstvami.
  • Pri inštalácii napájacieho zdroja vypnite počítač a odpojte kábel pripojený k zdroju napájania.
  • Odstráňte predchádzajúci zdroj napájania

    Ak nahradíte napájací zdroj vnútri počítača, musíte ho odstrániť. Najskôr odpojte napájanie zo všetkých zariadení, ktoré napája vnútri počítača, vrátane základnej dosky a akýchkoľvek interných jednotiek. Ďalej nájdite všetky skrutky, ktoré upevňujú napájací zdroj k púzdru a vytiahnite ho. Potom odpojte napájací zdroj a vyberte ho z počítača.

    Inštalácia napájacieho zdroja

    Keď nie je nainštalovaný žiadny zdroj napájania do počítača, umiestnite nový napájací zdroj do počítača a upevnite skrutky do zadnej časti napájacieho zdroja. Niektoré počítačové puzdrá tiež majú skrutku vnútri puzdra počítača. Ak je prítomný, zaskrutkujte do tohto otvoru skrutku.

    Pripojte káble

    Po pripojení napájacieho zdroja do skrinky a upevnení skrutiek pripojte napájací kábel z napájacieho zdroja na základnú dosku. Potom pripojte všetky konektory napájania pre pevný disk, jednotku CD, disketu a všetky ostatné periférne zariadenia.

    Riešenie problémov

    .

    Pridaj komentár