Ako sťahovať videá pomocou doplnku alebo rozšírenia prehliadača

Pôvodný obsah: computerhope.com
Mnoho prehliadačov podporuje možnosť nainštalovať doplnky alebo rozšírenia na prevzatie streamovaných videí.

Autorské právo a spravodlivé používanie

UPOZORNENIE: Sťahovanie streamovaných videí nie je nezákonné, pokiaľ použijete video spôsobom, ktorý zodpovedá licencii videa alebo podmienkam používania. Napríklad veľa videí YouTube používa štandardnú licenciu YouTube a niektoré sú licencované pod licenciou Creative Commons. Typ licencie môžete skontrolovať skontrolovaním informačného poľa pod videom, ako je uvedené nižšie.

Ak chcete získať ďalšie informácie o prezeraní a používaní videí YouTube v súlade s autorskými právami, nezabudnite skontrolovať najčastejšie otázky spoločnosti Google týkajúce sa autorských práv a spravodlivého používania v službe YouTube.

Sťahovanie videí pomocou doplnku pre systém Firefox

Ak chcete prevziať videá (vrátane YouTube) pomocou Firefoxu, odporúčame doplnok s názvom Prevziať videá YouTube ako MP4. Nainštalujte doplnok a postupujte podľa nižšie uvedeného postupu inštalácie.
V prehliadači Firefox prejdite na doplnkovú stránku na stránke https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/download-youtube/ a kliknite na položku Pridať do Firefoxu.

Po zobrazení výzvy prehliadača na potvrdenie inštalácie kliknite na tlačidlo Inštalovať.

Pri ďalšom prechode na stránku s videom YouTube sa na vašom rozhraní zobrazí tlačidlo Prevziať.

Zobrazí sa rozbaľovacia ponuka, v ktorej môžete vybrať, aké kvalitné video sa má stiahnuť a akú veľkosť bude mať každý typ súboru. Po výbere požadovanej možnosti kvality videa sa súbor stiahne ako každý iný súbor a bude k dispozícii vo vašom priečinku na prevzatie.

Sťahovanie videí pomocou rozšírení prehliadača Chrome

Poznámka: Spoločnosť Google nepovoľuje v prehliadači Google Chrome žiadne rozšírenie na prevzatie videí YouTube. Nižšie uvedený príklad vám umožňuje sťahovať videá z väčšiny iných stránok s videom.
V prípade prehliadača Google Chrome odporúčame nainštalovať profesionálne rozšírenie Video Downloader. Ak chcete prevziať toto rozšírenie, postupujte podľa nižšie uvedeného postupu inštalácie.
Navštívte rozšírenie Video Downloader Professional v internetovom obchode Chrome.
Po otvorení kliknite na tlačidlo Pridať do prehliadača Chrome.

Kliknite na položku Pridať rozšírenie.
Po nainštalovaní rozšírenia, ak je k dispozícii na prevzatie video, sa v pravom hornom rohu okna zobrazí šípka so šípkou dole a vám umožní prevziať video.

Pridaj komentár